Vil du vite mer om flyttebyrå i Trondheim? Er du ute etter billig og pålitelig flyttehjelp? Med et flyttebyrå kan du få hjelp med både flyttebil og flyttevask i Trondheim. I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om hva det koster, hvilke tjenester og tilbud som finnes i Trondheim, og noen gode råd til deg som er på flyttefot. Følg våre råd og unngå de vanligste feilene.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 eiendomsmeglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Flytting representerer ofte en ny start, og et nytt og spennende kapittel i livet. Kanskje du er student som skal begynne på et helt nytt studie i en ny by, eller du har fått en ny jobb, funnet kjærligheten, arvet en bolig du vil flytte inn i. Noen flytter til noe større, andre til noe mindre, variasjonene er nærmest uendelige.
Uansett hva som er bakgrunnen for at du flytter, er det liten tvil om at flytteprosessen fort kan bli kaotisk og stressende. Gleden med å få et nytt hjem kan fort drukne i praktiske gjøremål, tunge pappesker og store møbler som du sliter med å få opp trappen. Ofte er det slik at du ikke innser hvor mye du eier før du skal begynne å pakke det sammen og planlegge hvordan det skal flyttes. Selv i de tilfellene der du ikke har store møbler å tenke på er det ikke mange som får plass til alt de eier i en vanlig personbil. Da er det deilig å vite at det finnes hjelp og få til det aller meste, enten det er snakk om pakking, bæring, kjøring eller flyttevask.
Pris er ofte en viktig faktor i valg av flyttebyrå, men det burde på ingen måte være det eneste du tenker på i prosessen med å finne en egnet tilbyder. Det hjelper ikke at du finner det billigste flyttebyrået dersom de ikke er forsikret, eller i verste fall ikke dukker opp med flyttelasset ditt på avtalt sted. Planlegg derfor flyttingen i god tid, og være tidlig ute med å undersøke hvilke flyttebyråer som kan være aktuelle for deg. På den måten slipper du å måtte forhaste prosessen og ende opp med en dårlig avtale.
I denne artikkelen har vi samlet alt du trenger å vite for å finne et rimelig og pålitelig flyttebyrå i Trondheim, som kan tilby en pakke helt tilpasset dine behov. I tillegg vil du finne tips til hvordan du tilrettelegger for et godt samarbeid med flyttefolkene, og hva du kan gjøre for at flyttingen skal bli så enkel og effektiv som mulig.
Et flyttebyrå kan som tidligere nevnt hjelpe deg med mer enn bare den fysiske flyttingen fra gammelt til nytt hjem. Det vil variere litt mellom de ulike byråene hvilke tjenester de kan tilby, og du burde se etter et byrå som lar deg sette sammen en pakke basert på de behovene du har. Ofte vil det være billigere for deg å kjøpe både transport av innbo, flyttevask og lagerplass i samme pakke, heller enn å bruke tre separate tilbydere.
Eksempler på tjenester du kan ha behov for, er:
Det finnes omtrent like mange priser som det finnes flyttebyråer, og prisen vil avhenge av en rekke faktorer som årstid, beliggenhet og størrelsen på flyttelasset. I alle tilfeller burde du regne med en timepris på rundt 1.000 kroner, ofte mer, for én person med én flyttebil. Dersom du trenger mer mannskap betyr det ofte et tillegg på minst 500 kroner per time, per ekstra person.
Det er som sagt flere ting som vil påvirke den endelige prisen, og det er sjeldent du finner et flyttebyrå som kan gi en generell fastpris for hele året og alle typer oppdrag. Derfor må du også ofte oppgi en del opplysninger til flyttebyrået før de kan komme med et reelt prisestimat for ditt oppdrag. Prisen vil blant annet avhenge av:
Årstid: Det er lett å se for seg at det er vinteren som er den dyreste årstiden å flytte på, siden snø og is kan gjøre arbeidet både tyngre og mer tidkrevende. Det er imidlertid sommeren, og da spesielt skoleferien, som regnes som den travleste tiden for flyttebyråene. Godt over halvparten av alle som flytter gjør dette i løpet av de få sommermånedene vi har, og det betyr at flyttebyråene er hardt presset, og prisene drives oppover. I Trondheim, som er kjent som studieby med mye tilflytting og fraflytting rundt skolestart og semesterslutt, er det spesielt travelt rundt starten og slutten av sommeren.
Beliggenhet: Prisen kan påvirkes noe av hvor og hvordan du bor, med hensyn til både avstander og tilgjengelighet. Dersom det er snakk om å bære flyttelasset opp flere etasjer uten heis vil det for eksempel kunne koste mer enn dersom du bor i første etasje.
Flyttelasset: Størrelsen på flyttelasset er kanskje den mest avgjørende prisfaktoren, siden dette vil påvirke både tidsbruk, hvor mye mannskap som trengs, og hvor stor bil du har behov for. Det er ikke helt enkelt å se for seg hvor mye plass du trenger, men det finnes heldigvis måter å beregne dette på, selv om det er vanskelig å få det helt nøyaktig.
Det er tre måter du kan beregne størrelsen på flyttelasset ditt, noen mer praktiske enn andre. Ett alternativ er selvsagt å pakke ned alt du eier og har, og samle det i en stor haug sammen med alt du har av møbler. Da får du utvilsomt oversikt over omfanget, men det er ikke nødvendigvis helt gjennomførbart i praksis.
En langt vanligere fremgangsmåte som også flyttebyråene ofte benytter seg av, er å multipliser en tredjedel av arealet på boligen din med én meters høyde. Det vil si at for en leilighet på 45 kvadratmeter vil størrelsen på flyttelasset være omtrent 15 kubikkmeter. Dersom du har veldig mye i bod, garasje eller i hagen må du beregne ekstra plass.
Et annet alternativ er å legge alle møblene og eiendelene dine inn i en volumkalkulator. Dette forutsetter at du vet omtrent hvor mange esker du har, og vil i likhet med regnestykket ovenfor bare være et estimat. Du kan altså ikke stole blindt på kalkulatoren, og vi anbefaler at du alltid runder oppover.
I en studieby som Trondheim er det ikke uvanlig at flyttebyråene kan tilby studentrabatt for deg som er student. Hva rabatten går ut på vil variere litt mellom ulike tilbydere, men det er ikke uvanlig å få rundt 20 prosent i rabatt ved fremvisning av gyldig studentbevis. Dersom du er student kan det lønne seg å spørre om byrået du vurderer kan tilby studentrabatt. Det finnes også flyttebyråer som retter seg direkte til studenter, men dette kommer vi tilbake til litt senere i artikkelen.
Dersom flyttebyrået ønsker at du betaler kontant, betyr det ofte at de prøver å unngå skatt og moms på arbeidet. Dette kan ofte bety at du får en bedre pris, men praksisen er også strengt ulovlig både for deg og flyttebyrået.
Du mister også alle rettigheter dersom det oppstår skader på flyttelasset ditt, eller du har andre ting du ønsker å klage på. Siden handelen ikke er dokumentert har du ingenting du kan vise til, og vi anbefaler derfor at du alltid betaler med kort eller får en faktura, og du burde alltid be om kvittering.
Trondheim er den største byen i Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med over 200.000 innbyggere. Bykommunen er plassert midt i smørøyet av Norge, med kort vei til både harryhandel, Bymarka og kysten. De fleste innbyggerne i kommunen bor i selve bykjernen, og kundegrunnlaget for flyttebyråene er absolutt tilstede både i og utenfor sentrum.
I tillegg til å regnes som en av Norges storbyer er Trondheim i tillegg kjent som en studieby, og hjem for norges største universitet, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Det vil si at det er et stort marked for flyttebyråene, spesielt i sommerferien og rundt skolestart, når flere tusen studenter er på flyttefot enten inn eller ut av byen.
Uansett hvor stort flyttelass du har, og hvor i Trondheim du trenger flyttehjelp, anbefaler vi at du er ute i god tid. Det er tidvis stor pågang på flyttebyråene, og det er ikke sikkert at de har tilgjengelige ressurser dersom du er ute i siste liten.
Du burde heller ikke nøye deg med å kontakte én eller to tilbydere, spesielt ikke i en by som Trondheim der konkurransen kan være stor, og prisene kan variere mye. Ved å innhente tilbud fra flere ulike byråer står du friere til å velge det tilbudet som passer deg best, og du kan ta hensyn til både prisen og hvilke tjenester du har behov for.
Det finnes en god del aktører i Trondheim som kan bistå deg i flytteprosessen. Enten du er student med hybel, leietaker med leilighet eller boligeier med stort hus finnes det sannsynligvis et firma som kan gi deg et godt tilbud basert på dine behov. I nedenfor har vi samlet noen av de mest populære tilbyderne i Trondheimsregionen.
Studbud er et flyttebyrå som er opprettet og driftet av tidligere og nåværende studenter på NTNU. Som navnet antyder retter de seg spesifikt inn mot studenter, men opplyser om at de også tar på seg andre oppdrag. Prisen for såkalt studentflytting ligger mellom 1.200 og 1.600 kroner, forutsatt at det er snakk om mengder mellom 3 - 8 kubikk, og en tidsbruk på 1 - 2 timer. For flytting fra hus eller større leiligheter har de egne priser, for eksempel koster det 1.500 kroner per time for to mann og én varebil.
Sit Transport er et flyttebyrå som retter seg både mot studenter, boligeiere og bedriftseiere som trenger flyttehjelp. De kan også bidra med flyttevask og lagring. Ved å fylle ut et skjema på hjemmesiden deres kan du få et uforpliktende tilbud, og de kommer også på gratis befaring dersom det er snakk om et større oppdrag.
Vinjes Transport AS tilbyr en rekke tjenester innenfor transport og flytting, både til bedrifter og privatpersoner. De har et omfattende skjema på hjemmesiden sin for å kartlegge hvilke behov du som privatperson har i forbindelse med flyttingen. Du kan fylle ut skjemaet og sende det inn elektronisk for å få et prisestimat. Både pakking, utpakking, husvask og lagring er tjenester de tilbyr. På hjemmesiden kan du også lese anmeldelser fra tidligere kunder.
Transportsentralen Trønderfrakt AS driver med både flyttetransport, distribusjon, lagerhotell og terminal, og er nok først og fremst et transportfirma. De oppgir ikke priser for flytting på nettsiden din, men oppfordrer kunder til å ta kontakt på telefon eller e-post.
Trøndelag Flytteservice tar på seg både store og små oppdrag. De anslår en pris på mellom 800 - 1.200 kroner for såkalt småflytting eller hybelflytting, der du får én mann og én bil til disposisjon. For større oppdrag oppfordres du til å ta kontakt enten via skjemaet på hjemmesiden eller via telefon og e-post. I tillegg til flytting tilbyr de også flyttevask, lagring og pakking.
Ingen flytteprosesser er like, og de fleste flyttebyråer tilbyr en rekke ekstratjenester for deg som har behov for å skreddersy en flyttepakke som er tilpasset dine behov. Hvilke tjenester som tilbys, vil variere litt mellom de ulike byråene, men noen av de vanligste tjenestene er:
Flyttebil: Dersom du foretrekker å ta flyttejobben selv men mangler et egnet kjøretøy, kan du leie flyttebil gjennom et flyttebyrå. Dette er en fin måte å spare penger på, men det betyr også at flyttingen kommer til å ta lengre tid, og kreve mer egeninnsats fra din side. Ofte vil det være hensiktsmessig å be venner og familie om hjelp til tunge løft.
Pakkehjelp: En av de mest tidkrevende oppgavene i forbindelse med flytting er nedpakkingen, så er kan du spare mye tid på å la flyttebyrået gjøre hele eller deler av jobben. Du kan også få hjelp til å pakke ut eiendelene i den nye boligen din. En annen fordel her er at flyttebyrået gjerne har tilgang til bedre og billigere emballasje enn det du finner i ordinære butikker.
Flyttevask: Nedvask er noe av det kjedeligste med hele flyttingen, det er nok de fleste av oss enige i. Flyttebyråene har ofte egne folk eller gode avtaler med lokale rengjøringsfirma som gjør at du ofte kan få en bedre pris enn dersom du skulle leid inn noen andre til å ta vaskejobben for deg.
Avfallshåndtering: Når alle eiendeler skal pakkes ned dukker det alltids opp ting som enten skal kastes eller som kan leveres til bruktbutikker. Dersom det er snakk om store mengder kan du med fordel forhøre deg med flyttefirmaet om de kan ta seg av det mot ekstra kostnader.
Mellomlagring: Siden flytting ikke alltid er en strømlinjeformet prosess kan du ha behov for å lagre hele eller deler av flyttelasset. De aller fleste flyttebyråer tilbyr også en eller annen form for lagring av innbo, enten i egne lagerlokaler, eller via samarbeidspartnere i nærområdet.
Spesielle gjenstander: Store, tunge gjenstander som piano, orgel eller våpenskap vi som oftest koste noen tusenlapper ekstra å få flyttet. Bakgrunnen for dette er at det ofte vil kreve spesialutstyr og ekstra personell, slik at sikkerheten til både gjenstanden og flyttefolkene er godt ivaretatt.
For at flyttingen skal gå så smidig som mulig på selve dagen, kan det lønne seg at du noterer deg følgende punkter:
Når du skal undersøke tilbyderne i nærområdet ditt er det et par ting som kan lønne seg å undersøke for å være sikker på at du ikke kjøper katta i sekken. Dette inkluderer å sjekke om firmaet er registrert som et foretak, om de er momsregistrert, om de har forsikring, og om du kan finne referanser fra tidligere kunder. Ikke minst må du passe på at dere har fått på plass en skriftlig kontrakt før byrået starter på oppdraget.
Det første du kan gjøre er å sjekke om selskapet er registrert i Brønnøysundregisteret. Dette er en enkel måte å sjekke om selskapet i det hele tatt offisielt eksisterer, og om de er seriøse. Selskapet burde være momsregistrert og være registrert med ansatte. Dersom firmaet ikke er registrert med verken inntekt eller ansatte burde du rett og slett se deg om etter en annen tilbyder.
Dersom du vet eller burde visst at det du betaler for er svart arbeid er det faktisk straffbart. Så be alltid om kortbetaling eller faktura, og be om en kvittering på at betalingen er gjennomført. På kvitteringen burde du finne dato, pris inkludert moms, og organisasjonsnummeret til flyttebyrået. Du skal aldri akseptere verken forskuddsbetaling eller kontant betaling.
Uansett hvor lite eller mye du tror eiendelene dine er verdt burde du alltid undersøke hva slags forsikring flyttebyrået har. Finn ut hva forsikringen dekker, og hvor stor egenandel du eventuelt må betale. Ofte er taket på forsikringen til flyttebyrået relativt lav, så dersom du har spesielt verdifulle gjenstander kan du vurdere om du skal forsikre disse med en egen flytteforsikring.
Her er det et viktig poeng at innboforsikringen din mest sannsynlig ikke dekker selve flytteprosessen, eller at flyttingen bare er dekket så lenge den gjøres privat og ikke gjennom et byrå. Du burde derfor snakke med forsikringsselskapet ditt før du begynner flyttingen, slik at du vet dekningsgraden du har og om du burde kjøpe ekstra forsikring.
Referanser og tilbakemeldinger fra tidligere kunder er gull verdt, og disse finner du ofte på hjemmesiden til flyttebyrået. Ulempen med disse tilbakemeldingene er at de ofte er håndplukket av firmaet slik at de kan vise seg fra sin beste side. Dersom firmaet har en egen Facebookside vil du kunne få et mer realistisk bilde, det samme gjelder Google-anmeldelser som du kan finne når du googler firmaet.
Husk at dersom det er et firma som mange har hatt problemer med eller som har gjort store feil tidligere, vil du ofte kunne finne informasjon om dette i nettaviser eller i sosiale medier. Hvis du er veldig usikker anbefaler vi at du søker både på firmaet og på navnet til eier eller daglig leder på nettet.
Det er helt klart en fordel dersom avtalen du har med firmaet kan dokumenteres skriftlig, slik at du unngår tvil og misforståelser. Du burde også avklare størrelsen på flyttelasset og hvor mye det er verdt. Dersom du har laget en inventarliste med oversikt over hele flyttelasset kan du godt be sjåføren skrive under på at dette er lastet opp før flyttelasset kjøres til den nye boligen din.
Det er lett å bli overveldet av alt du burde passe på og alt som må gjøres, men dersom du følger våre tips og råd, går flyttingen sannsynligvis helt fint. Pust med magen og la flyttebyrået gjøre jobben sin. Før du vet ordet av det, kan du bekymringsløst nyte den nye boligen din, uten at du har ødelagt ryggen din på å flytte alt du eier.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 eiendomsmeglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 meglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Gjør smarte flyttevalg