Vil du vite mer om leie av flyttebil? Flyttebil er en kostnadseffektiv måte å gjennomføre flyttingen på. I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om flyttebiler, hvilke alternativer som finnes på markedet, hvor mye det koster og mye mer. Vet du hva som er fordelene ved å bruke flyttebil? Følg våre råd og unngå de vanligste feilene.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 eiendomsmeglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Hvis du planlegger å flytte, står du overfor en rekke viktige avgjørelser. Først og fremst må skal du finne den nye drømmeboligen, og en ny eier til ditt nåværende hjem. Men det er også mange viktige avgjørelser som skal tas knyttet til selve flytteprosessen. En av de viktigste gjelder transportering av eiendelene dine fra det fra det gamle til det nye hjemmet ditt. Mange velger å bruke et flyttebyrå til denne jobben, men det er også mange som foretrekker å gjøre det selv. Om du skal transportere flyttelasset ditt selv, er du avhengig av en flyttebil for at jobben skal kunne gjøres raskt og effektivt. Imidlertid er det slik at de færreste av oss har en flyttebil stående hjemme, og da kan det være aktuelt å leie en flyttebil.
Flyttebiler kan leies i forskjellige størrelser. Hvilken størrelse du trenger vil avhenge av størrelsen på flyttelasset ditt. Har du lite som skal transporteres, holder det muligens med en liten en, som dessuten er rimeligere enn de store variantene. Dette kan for eksempel være en Caddy. Har du behov for mer plass enn det, velger du en mellomstor flyttebil. Skal du flytte med hele familien din, er det sannsynligvis mer aktuelt med en stor flyttebil som har god plass. Hvis du står å vipper mellom to ulike størrelser, er det som regel best å velge det største alternativet. Det er kjipt å måtta ta en ekstra tur fordi du ikke får plass til kjøleskapet eller sengen. Dessuten skader det ikke å ha mer plass enn du trenger, bortsett fra at prisen kan bli litt høyere. Vær imidlertid oppmerksom på at man med førerkort klasse B, bare kan kjøre biler med en maksimalt tillatt totalvekt på 3500 kg. Husk at den totale vekten inkluderer både last, drivstoff, sjåfør og eventuelle passasjerer.
Hvis du ikke har kjørt en flyttebil eller en varebil før, er greit å være forberedt på at dette kan være litt annerledes. Særlig når den er fullastet og tung. Husk at store varebiler som regel er større enn du tror og at det fort kan oppstå uhell eller småskader på bilen dersom du ikke kjører forsiktig. Før du skal transportere flyttelasset, kan det være lurt å ta en prøvetur på den strekningen du skal kjøre. Da blir du kjent med trafikkbildet på den aktuelle ruten og du vil være bedre forberedt. Hvis du skal gjennom tunneler eller lignende er det dessuten lurt å sjekke høyden på bilen i forkant.
For at flyttelasset skal komme seg helskinnet fra A til B uten skader, er det viktig at du pakker riktig. Det er lurt å begynne med de eskene du ønsker å være særlig forsiktig med. De som inneholder speil, bilder og lignende. Disse bør først stables på gulvet og festes med stropper. Deretter kan du plassere esker som ikke er like viktige. Legg gjerne puter eller tepper mellom eskene eller på toppen av dem, for å unngå at de dunker borti hverandre eller i taket. Møbler som stoler, bord og skap kan plasseres i midten av bilen. De bør imidlertid festes med tau eller stropper slik at de ikke sklir og forårsaker skader. Husk at hvitevarer, som kjøleskap, vaskemaskin og komfyr opptar mye plass, og du bør derfor planlegge nøye på forhånd.
God planlegging er ikke bare viktig i forbindelse med pakking i flyttebilen. Før du i det hele tatt leier en flyttebil, må du finne ut hvor lang distanse du skal kjøre og hvor lenge du trenger bilen. Prisen vil i stor grad avhenge av dette, og hvis du vet det på forhånd, blir det lettere å finne riktig flyttebil uten å måtte betale for mye. Hvis du i tillegg kan få med deg noen venner til å hjelpe med løftingen, trenger du kanskje ikke å låne bilen så veldig lenge.
Prisene for leie av flyttebil varierer mye fra den ene tilbyderen til den andre. Prisen kan dessuten fastsettes på ulike måter. Noen tar en pris per døgn, mens hos andre kan du leie flyttebilen i noen timer. I slike tilfeller fastsettes en timepris eller en fastpris for 3-4 timer. Prisene kan variere mellom alt fra 800 til opp mot 2500 kroner per døgn. Ønsker du bare å leie flyttebilen i 4 timer, kan du finne priser ned mot 400 kroner. Noen tilbyr også å leie ut flyttebil med sjåfør. Som regel blir sjåføren da med på å bære og pakke. Velger du å gå for flyttebil med sjåfør, må du regne med å betale mellom 500 og 1500 kroner per time, avhengig av hvor mange mann du ønsker å ha med.
Som du ser er prisvariasjonen svært stor, og dette skyldes alle faktorene som kan påvirke prisen i begge retninger. Den viktigste prisfaktoren er type bil. Jo større bil og jo større lagringskapasitet, desto mer kostbart blir det å leie flyttebilen. Her kan du velge mellom alt fra mindre Caddy med noen få kvadratmeters lagringsplass til store lastebiler med over 30 kvadratmeters lagringsplass. Hvor lenge du låner bilen er også en viktig faktor som naturligvis vil påvirke prisnivået. Med god planlegging finner du ut hvor lenge du trenger bilen, men det er lurt å legge på litt ekstra slik at du har litt slingringsmonn. Hvis du for eksempel får problemer med å få sofaen ut døra, er det greit ha litt ekstra tid. Antall kjørte kilometer vil også være av betydning. Ofte kommer leieavtalen med et maksimalt antall kilometer, og hvis du overstiger dette, påløper en pris per kilometer. Dette blir vanligvis ikke dyrt hvis det bare er snakk om noen få kilometer til eller fra, men hvis du flytter på tvers av landet og må ta lange omveier, kan det fort bli kostbart. Utleiefirmaene har dessuten forskjellige typer forsikring som bidrar til å øke prisen, og du må også betale en egenandel. De ulike utleiefirmaene kan dessuten ha forskjellige ekstratjenester som du kan velge å inkludere. Hvis du ønsker å leie flyttebil med sjåfør, har du som regel mulighet til å bestille flyttebilen med opptil 4 mann som kan hjelpe til å bære. Jo flere du velger å ta med, desto mer kostbart blir det.
På grunn av de store prisforskjellene mellom ulike utleiefirma, er det lurt å gjøre grundige undersøkelser av alternativene i nærområdet ditt før du avgjør hvor du ønsker å leie flyttebil. Flytteprosessen kan være dyr nok i seg selv, og hvis du har mulighet til å spare penger på å finne et rimelig utleiefirma, så bør du ta denne muligheten. Lag en oversikt over de ulike aktørene på markedet der du bor og sjekk hjemmesidene deres for priser. Det er ikke alltid prisene oppgis på hjemmesidene, og da må du eventuelt ta kontakt. Sett opp en liste slik at du kan sammenligne alle prisene. Husk også å se på hva som er inkludert i prisen. Om flyttebilen har tilstrekkelig lagringskapasitet og om du får nok tid til å gjennomføre flyttingen uten å måtte betale noe ekstra.
Det er vanlig å leie flyttebil hos tradisjonelle bilutleiefirmaer. Disse leier ut vanlige biler og større varebiler som er egnet til flytting. Her finnes det både store globale utleiefirmaer og det finnes lokale firmaer rundt omkring i Norge. Hvis du planlegger å flytte fra en by til en annen, kan det lønne seg å finne et utleiefirma er til stede i begge byene og som gir muligheten til å levere fra deg bilen i den nye byen du skal bo i, slik at du slipper å kjøre tilbake for å levere den. Utleiefirmaer tilbyr hovedsakelig utleie av biler og varebiler, men du mange gir deg og muligheten til å låne eller kjøpe utstyr som kan være nyttig i flytteprosessen. Det kan for eksempel være en jekketralle, jekkestropp, pappesker, beskyttelsestepper, trappetralle eller bærestropper. Det er viktig at du på forhånd skaffer deg en oversikt over hva som trengs i flytteprosessen. Du trenger ikke bare flyttebil. Ofte vil du ha behov for ekstra utstyr for å kunne transportere tunge gjenstander på en effektiv måte. Denne typen utstyr kan også følge med og være inkludert i prisen, men det må du sjekke på forhånd med det aktuelle firmaet.
Det er også mulig å leie flyttebil hos vanlige flyttebyrå. Men hvis du leier fra flyttebyrå, inkluderer dette som regel en eller flere mann som hjelper til med bæringen og som også er sjåfør. Dette kan være et godt alternativ dersom du ikke ønsker å kjøre flyttebilen selv eller hvis du trenger hjelp å bære flyttelasset til og fra flyttebilen. Prisen beregnes som regel da etter timebruk og hvor mange du ønsker at skal være med å bære. Flyttebyrå tilbyr også flere ekstratjenester som tar sikte på å lette hele flytteprosessen for deg. I tillegg til å tilby utleie av flyttebil, kan de også ta seg av flyttevask, rydding og utvask av dødsbo, midlertidig oppbevaring av flyttelass på lager dersom den nye boligen ikke er innflytningsklar umiddelbart, og de kan hjelpe til med å pakke flyttelasset ned i esker.
Flytting er hektisk og utfordrende for de fleste, uansett hvor godt de planlegger eller organiserer prosessen. Det finnes imidlertid mange måter å flytte på, og valg av metode for transport er en viktig del av dette. Hvis du skal leie flyttebil, kan du velge mellom en rekke forskjellige utleiefirmaer, og det er viktig å velge riktig, da det kan ha stor innvirkning på flytteprosessen. For mange er leie av flyttebil det mest gunstige alternativet, og det er mange fordeler med å leie flyttebil fremfor å gjøre det selv eller å bruke et flyttebyrå. Leier du en flyttebil, må du regne med å gjøre mesteparten av arbeidet selv, men det vil likevel lønne seg på mange andre måter. Det er mange fordeler ved det å bruke flyttebil. Pris er den mest åpenbare fordelen. Det er som regel mye rimeligere å bruke en flyttebil fremfor å bruke et transportselskap eller et flyttebyrå. Når du leier flyttebil, betaler du stort sett bare for selve leien og drivstoff til bilen. Du trenger ikke betale for bæring, pakking eller andre tjenester dersom du ikke selv ønsker dem.
Fleksibilitet er en annen grunn til at mange velger å leie en flyttebil. Du kan bruke flyttebil enten du skal transportere lite eller mye flyttelass. Dersom du leier fra et stort firma med tilstedeværelse i flere byer, blir det også enkelt å flytte fra by til by på denne måten. Flyttebiler kommer dessuten i forskjellige størrelser slik at du kan finne en som passer til dine behov, slik at du slipper å betale mye for ekstra plass som du egentlig ikke trenger. I et tidsperspektiv vil du også ha fleksibilitet, da du kan bestille flyttebilen når som helst og du har vanligvis ikke noe tidspress, særlig hvis du leier den for et døgn.
Hvis du ikke er særlig glad i løfte tunge gjenstander, vil det lønne seg å leie flyttebil hos et flyttebyrå som hjelper til med både sjåfør og bæring. Rygg- og kneskader er de vanligste når det kommer til løfting av tunge gjenstander, men det er også lett å knekke fingre eller tær. Velger du å leie flyttebil fra et utleiefirma, må du gjøre jobben selv, men hvis du leier flyttebil fra et flyttebyrå, kan du unngå potensielle skader ved å la dem ta seg av bæringen.
Velger å leie flyttebil hos et utleiefirma, bør du alltid spørre om forsikring. Det er ikke uvanlig at det oppstår ulykker eller skader på bilen. Du bør ikke leie en flyttebil uten forsikring. Å finne riktig flyttebil trenger ikke være vanskelig, men det tar litt tid og krefter å finne riktig bil og utleiefirma. Men til gjengjeld vil du enkelt kunne transportere flyttelasset ditt fra A til B på en økonomisk og enkel måte.
For å gjøre det lettere å finne en passende utleier av flyttebil når du skal flytte, vil vi her ta en nærmere kikk på noen av de mest populære tilbyderne på markedet.
Hertz: Hertz er verdens største bilutleieselskap. På verdensbasis har de 11.000 filialer og i Norge er det mulig å hente leiebil fra Hertz på over 450 steder. Dette inkluderer alle de største byene og flyplassene. Det er mulig å leie både personbil, minibusser, varebil og lastebiler, og de største har en lagringskapasitet på opptil 35 kvadratmeter. En varebil vil vanligvis egne seg best når du skal flytte, og Hertz har over 1100 varebiler til utleie, fra flere forskjellige bilmerker. Siden Hertz er tilstede over mesteparten av landet, kan de fint brukes til enveisleie hvis du skal flytte til en annen by. Hertz gir deg dessuten mulighet til å kjøpe eller leie diverse utstyr som du kan ha bruk for i flytteprosessen. Dette kan være jekkestropper, bærestropper, trappetralle, jekketralle, pappesker eller beskyttelsestepper.
Sixt: Sixt er et av verdens største utleiefirmaer med en tilstedeværelse i over 110 land over hele verden. I 2008 tok National bilutleie i Norge navnet Sixt, og Sixt har avdelinger over hele landet og på de største flyplassene. Dette firmaet egner seg derfor oss godt for enveisleie. På deres hjemmesider kan du finne deres brede utvalg av flyttebiler, og du kan i tillegg sjekke prisnivå for alle bilene på ulike tidspunkter. Prisene hos sixt inkluderer dessuten alle nødvendige forsikringer.
Avis: Avis er verdens nest største bilutleieselskap med tilstedeværelse i over 170 land globalt. Hos Avis kan du leie varebiler i alle mulige størrelser, med lagringskapasitet fra 3 kvadratmeter til 35 kvadratmeter. Avis har varebiler til leie over hele landet, og du kan fint bruk Avis dersom du trenger enveisleie. Avis har bilmerker som Volkswagen, Toyota, Mercedes og Opel. For å få full oversikt over deres utvalg av varebiler, kan du besøke hjemmesidene deres.
Sunndal bilutleie: Hvis du heller ønsker å bruke et utleiefirma som er lokalt og ikke like stort, kan du vurdere Sunndal bilutleie. Sunndal bilutleie tilbyr tjenester i Oslo, Bærum og Akershus. Her har de seks forskjellige typer varebiler i forskjellige størrelser som egner seg til flytting. Skal du flytte små mengder, kan du bruke en VW Caddy til 500 kroner per døgn eller en VW Touran Varebil FL til 600 kroner per døgn. Sunndal bilutleie har mellomstore varebiler som Caddy Maxi og VW transporter til henholdsvis 700 og 790 kroner per døgn, og de har større flyttebiler som Crafter og Mercedes G-Klasse – Geländewagen til henholdsvis 1200 og 1500 kroner per døgn.
Renova: Renova er et annet firma som holder til på østlandet. Renova tilbyr en rekke forskjellige tjenester innen gjenvinning, anlegg og transport, men de leier også ut flyttebiler til deg som trenger hjelp i flytteprosessen. Hos Renova får du med en sjåfør som også bli med å bære. Prisen avhenger av hvor mange mann du ønsker å ha med, samt lagringskapasiteten på flyttebilen. Du kan ha med opptil 4 mann, og prisen øker med 200-300 kroner per time for hver mann du ønsker ha med. Dette kan være et godt alternativ for deg som trenger hjelp til å bære og til kjøring.
Siden flyttebilen skal frakte eiendeler som du verdsetter høy, bør du være godt forberedt og velger et bilutleiefirma som du stoler på. Nedenfor gir vi deg noen råd som du kan bruke til å finne riktig bilutleiefirma og for å få transportert eiendelene dine til ditt nye hjem på en trygg måte, til en rimelig pris.
Før du bestemmer deg for å leie en flyttebil, gjør du lurt i å undersøke så mange alternativer som mulig på forhånd. Sannsynligvis har du flere utleiefirmaer å velge mellom, særlig hvis du bor i nærheten av en stor by. Dette øker sjansen for at du finner akkurat den flyttebilen som passer til deg. I tillegg er dette den beste måten å oppnå billigst mulig pris på. Sett opp en oversikt over prisene for leie av flyttebil hos alle relevante aktører i nærområdet ditt. Da får du et godt sammenligningsgrunnlag, og du vil kunne se hvem som tilbyr best pris. Du må imidlertid huske å sammenligne firmaene på like vilkår. Det vil si at du må se hva som er inkludert i prisene, og sørge for at du sammenligner pris basert på samme lagringskapasitet og samme tidsrom for leie.
Du vil helst ikke ha en flyttebil som er for liten. I så fall risikerer du å måtte ta mange turer og prosjektet kan da fort ta lenger tid enn du hadde planlagt. Samtidig bør du unngå å leie en flyttebil som er for stor, for det koster gjerne mer. Men hvis du er på vippen mellom to ulike størrelser, så velg heller den som er størst. Husk også på at store varebiler eller lastebiler er vanskeligere å manøvrere. Derfor er det lurt å finne en bil som ikke er større enn nødvendig. Det er imidlertid ikke lett å vite hvor stor bil du trenger. Noen utleiefirmaer og flyttebyråer har imidlertid egne kalkulatorer på hjemmesidene deres. Her kan du velge alt du ønsker å ha med, i kolli og diverse møbler, og få oppgitt et estimat som viser hvor stor flyttebil du trenger.
Selv hvis du skal kjøre alene til ditt nye hjem, anbefales det at du får litt hjelp til å bære flyttelasset inn i flyttebilen. Å flytte store møbler er sjeldent en jobb for én person alene, med mindre du bare har små eller sammenleggbare møbler. Selv om du har noen til å hjelpe deg, vil du også trenge utstyr som jekketralle eller jekkestropper for å sikre eiendelene dine godt. Det er også lurt å bruke puter eller tepper for å beskytte lasten.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 eiendomsmeglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Sammenlign tilbud fra opp til 5 meglere på salg av bolig eller få gratis verdivurdering.
Gjør smarte flyttevalg